大学体验英语课后翻译

1.自从有了移动电话后,他再也没有给朋友写信了。(no longer)

Answer: He has no longer written to his friends ever since he got a mobile phone.

2. 尽管很忙,他每天至少花两小时上网(surf the Internet),了解这个领域的最新动态。(even

though)

Answer: Even though he is very busy, he spends at least two hours every day surfing the Internet in order to know about the latest developments in this field.

3. 李教授在毕业典礼上作了一个简短的讲话,他的话深深铭刻在我的记忆中。(impress upon)

Answer: Professor Li gave a short speech at the commencement. His words were / What he said was strongly impressed upon my memory.

4. 讲到期末考试,学生们一点儿都不紧张,他们满脸都是自信。(confidence)

Answer: T alking of the final exams, the students were not nervous at all. There was full confidence on every one's face.

5. 在30分钟内写出一篇约100个词的短文,对于他们班大多数学生来说不过是小菜一碟。(snap)

Answer: To write a short passage of about 100 words in 30 minutes would be a snap to most students in their class.

他的生活经历在他的学术生涯(academic career)中一直扮演着一个重要角色。(play a role in) Answer: His life experiences have always been playing an big role in his academic career.

2. 那家餐厅最近已经延长了营业时间。(extend)

Answer: The restaurant has recently extended its opening hours / business hours.

3. 我刚刚读完一本从一种新的视角研究莎士比亚(Shakespeare)的有趣的书。(approach)

Answer: I've just read an interesting book which has a new approach to Shakespeare.

4. 随着电子邮件的广泛应用,垃圾邮件(spam / junk email)问题已引人们的极大关注。(issue

/problem, draw much concern)

Answer: With the wide use of email, the issue of spam has drawn much concern.

5. 传统教育比起网络教育来对于学生和教师之间的交流和互动有着更多的限制。(communication

and interaction, limitation)

Answer: In traditional / conventional education there are more limitations on

communication and interaction between teachers and students than there are in online education.

1.谁是谁非昭然若揭,吉姆无意和他争论。(have a intention of doing / to do)

Answer: Jim had no intention of arguing / to argue with him, since it's obvious who was right and who was wrong.

2. 令人惊讶的是,那次与威尔逊教授的偶然相识(chance meeting),后来居然给了我一个机会去他

们学校作交流生(exchange student)。(afford an opportunity)

Answer: To my surprise, it was the chance meeting with Prof. Wilson that later on afforded me an opportunity to study at his university as an exchange student.

3. 学校将延长图书馆和教室的开放时间,尽量满足学生的需要。(meet the needs)

Answer: Our university will extend the opening hours of the library and the classrooms to meet the students' needs at the highest possible level.

4. 信息技术的发展已经开始对社会生活的各个方面(aspect)产生深远的(profound)影响。(have

effect on)

Answer: The development of information technology has begun to have profound effects on all aspects of social life.

5. 凭他的英语水平,在这次校级(university-wide)英语演讲比赛中他将有上佳的表现,对此我们没

有疑问。(have no doubt)

Answer :We have no doubt that, with his high level of English, he will surely have an excellent performance in the university-wide English speech contest.

2.. 这钢琴有些不对劲,但是我无法说清楚。(put one's finger on)

Answer: Something is wrong with the piano, but I can't put my finger on what it is.

2.这条裤子不但太大,而且也与我的夹克不相配。(apart from)

Answer: Apart from being too large, the trousers don't match my jacket, either.

3. 不论理由是什么,反正我喜欢流行音乐。(whatever)

Answer: I love pop music, for whatever reasons.

4. 他对外国文化怀有浓厚的兴趣,经常博览群书以寻找有用的信息。(browse through)

Answer: He has great interest in foreign cultures, often browsing through piles of books to look for any useful information.

5. 在是否要创办一个新社团的问题上,我们意见很不一致。(vary)

Answer: Opinions on whether we should open up a new society vary a great deal.

1.要去那座岛,除了搭船以外,别无他法。(other than)

Answer: You can't get to the island other than by boat.

2. 有些学生疯狂地迷恋流行音乐,而另外一些人则更喜欢经典音乐(classical)。(while)

Answer: Some students are crazy about pop music while others prefer classical music.

3. 传媒(media) 在引领时尚方面正起着越来越重要的作用。(play a ... role)

Answer: The media are playing an increasing role in leading clothing fashions.

4. 我千方百计想弄到一张他新发行(issue)的唱片(album),却未能如愿。(try every means)

Answer: I tried every means to get a copy of his newly issued album, but failed.

5. 要是没有朋友的鼓励和帮助,我可能已经辍学了。(If ... not / Without)

Answer: Without the encouragement and help of my friends, I would have quit school.

1.我已经把我的简历和附函传真给了那家公司,但尚未收到回复。(resume, cover letter, fax)

Answer: I have faxed my resume and a cover letter to that company, but I haven't received a reply yet.

2.当别人遇到困难时,约翰会毫不犹豫地提供帮助。(not hesitate for a second)

Answer :John will not hesitate for a second to offer help when others are in trouble.

3. 我得承认我很想到国外工作和学习一段时间,但我知道要拿到签证不容易。(admit, abroad, visa)

Answer: I have to admit that I desire very much to work or study abroad for some time but I know it is not easy to get a visa.

4. 他到伦敦2年后才在一家国际银行找到一份工作。(It was not until ... that ...)

Answer: It was not until 2 years after he arrived in London that he found / took a job in an international bank.

5. 汤姆完成他的教学工作后,在中国周游了2个月才回到美国的家。(travel throughout, before)

Answer: After finishing his teaching, Tom traveled throughout China for 2 months before returning home in America.

1.这是大学一年级新生第一次听美国教授的讲座,他们在头20分钟里听不太懂他在说什么。(have

trouble doing sth.)

Answer: It was the first time for the freshmen to attend an American professor's lecture, and they had trouble understanding what he was talking about for the first twenty minutes.

2. 还剩10分钟,既然你已经做完考题,也可以现在交卷。(now that)

Answer: There are still ten minutes left. Now that you have finished your test you may hand it in now.

3. 为了不伤害任何人的感情,他们花了近3个月的时间才作出最后决定。(it took ... before)

Answer: It took them nearly three months before they made their final decisions without hurting anybody's feelings.

4. 要赶上世界先进科学技术,中国大学生在毕业前至少应学好一门外语。(it is appropriate..., keep

up with)

Answer: It is appropriate for Chinese college students to learn at least one foreign language before they graduate so that they can keep up with the world advanced science and technology.

5. 史密斯先生是一个勤奋的电影导演,同时也是一个有责任心的父亲。(at the same time)

Answer: Mr. Smith was a hard-working movie director and at the same time he was a responsible father.

1.我不知道事情会变成这样。(little do I know...)

Answer: Little did I know that thing would turn out like that.

2. 他并不想买车,但是我说服他买了一辆。(be keen on)

Answer: He wasn't keen on buying a car, but I talked him into it.

3. 成为2008 年北京奥运会志愿者队伍中的一员将会是我一生中难得的经历。(a

once-in-a-lifetime experience)

Answer: Being a volunteer in the 2008 Beijing Olympic Games would be a once-in-a-lifetime experience for me.

4. 吸烟是导致肺癌的主要因素。(contributing to)

Answer: Cigarette smoking is a major factor contributing to lung cancer.

5. 这两所大学下个月将联合举行艺术表演。(stage)

Answer: The two universities will unite to stage an art show next month.

1. 北京将于2008 年举办第29 届夏季奥运会。(host)

Answer: Beijing will host the 29th Summer Olympic Games in the year 2008.

2. 充足的新鲜空气有助于身体健康。(contribute to)

Answer: Plenty of fresh air contributes to good health.

3. 无论发生什么情况,他就是一言不发。(no matter what)

Answer: No matter what happened, he would not say a word.

4. 我从她那儿得知,你还从事另一项重要的工作。(as well)

Answer: I learned from her that you undertook another important job as well.

5. 我渴望有机会参加2008年北京奥运会志愿者活动。(participate in)

Answer: I long to have the opportunity of participating in the 2008 Beijing volunteer activities

相关文档